Mærskhuset- Kunst, keramik og natur

I uge 15 var jeg med billedkunst holdet så heldig at møde den skønne kunster Elesebeth Øberg og se hendes fantastiske galleri og værksted. Hendes galleri kan ses i Mærskhuset tæt ved Nymindegab. Hendes inspiration kommer fra naturen, hvilket også tydeligt kan se i hendes forskellige malerier og keramik. Elsebeth viste os hendes galleri og fortalte omkring hendes måde at arbejde på. Vi fik mulighed for at gå rundt og kigge og fortælle hvad der fangede os. Billederne viser lidt af hendes galleri. 




Elsebeth havde udformet 2 ler opgaver vi skulle arbejde med i løbet af dage. For at lære leret at kende, skulle vi først lave vores hånd. Vi fik kun 10 min til dette, hvilket gjorde nogle en del presset. Efter at have lavet vores hånd forklarede hun selve hovedopgaven. Hun havde lige lavet en udstilling omhandlede forskellige dyrs tænder. Hun havde lavet tændere i ler og i en meget stor størrelse, så man kunne se tændernes forskellige detaljer og forskelligheder. Vi skulle vælge en tand og udforme den i ler, men der var også mulighed for at lavet andet, hvis man ønskede dette. Dette betød at en del lavede skåle og vaser. Normalt ser man tænder som klamt og ulækker, men hendes måde at observere og udforme dem i stor størrelse, gav en forståelse for hvorfor de er unikke og hvor forskellige tænder er.
Jeg havde valgt en grævling tand og vil sige det er meget svært at få den rigtige form. Det var en mega god dag, hvor man fik et indblik i hvordan en kunstner arbejder og at kunst ikke behøver at være perfekt. 



Kommentarer

Populære opslag