Vikingeforløb- 3 projekter

Et viking forløb kan udformes på mange forskellige måder afhængig af, hvad man vil have fokus på. Er det vikingernes rejse og togter? Livet som viking? Nordisk mytologi? Moden? eller noget helt andet. Lige meget hvad man vælger er et forløb og vikinger spændende og der er mulighed for at lave mange fede og sjove projekter. Jeg har med min 4 klasse lavet 3 projekter. Hver projekt indeholder en lille beskrive og muligvis links. 

Projekt 1- Vikingeskibe:
Det første projekt vi startede med var modeller af vikingeskibe. Inden de gik i gang med deres modeller holdte jeg et oplæg omkring vikingernes togter og hvordan skibene er bygget. Vi brugte 4-5 lektioner på oplæg og modellerne. Som udgangspunkt var der intet krav om størrelsen, men deres skib skulle tage inspiration fra oplægget. Dvs. de ikke måtte bygge en motorbåd eftersom den ikke passer til tidsperioden. 

Til modellerne brugte de: 
- Pap 
-Ispinde 
-Limpistol 
-Stof 
-Træskeer 
-Snor 
-Maling 








Projekt 2- Dig som viking:
Jeg holdte et oplæg omkring vikingernes stof , plantefarve og rollerne i vikingetiden. Ud fra dette fik de en fornemmelse af hvad farver betyder og det overførte de i deres farvelægning. Der var eksempelvis mange som farvede deres kjoler/ kofter blå, eftersom blå betyder rigdom. Udover dette havde jeg også en masse vikingetøj med, så eleverne kunne mærke de forskellige typer stof og se hvordan vikingerne gik klædt. De fik lov til at prøve tøjet, smykkerne og skoene. Det var super sjovt og alle var meget interesseret. Derefter skulle de enten tegne sig selv som viking eller bruge den vedlagte model (påklædningsdukker viking)






Projekt 3- Planche:
Det sidste projekt er en klassisk planche. Denne gang blev klassen inddelt i 5 grupper. Hver gruppe fik et emne og en fagtekst. Klassen fik 4 lektioner til at lave planchen ud fra deres fagtekst, og derefter skal hver gruppe fremlægge deres emne fra resten af klassen.
Fagteksterne er fra Clio, men man kan sagtens finde tekster fra andre online protaler. 
Emner: Jellingsten, opfindelser, mad og drikke, beklædning, tro og religion   

Krav til planche: 
- Skal indeholde en overskrift 
- Intet eller meget lidt tekst 
- Maks. 2 udprintet billeder, resten skal være tegninger. 








Til sidst lav en udstilling med alle de forskellige produkter :D 


 

Kommentarer

Populære opslag